МАНАСТИРСКИ КОЛАЧ са воћем, директно са Хиландара - Скроман рецепт монаха одушевиће и оне који не посте
Пред вама је начин припреме за најукуснији колач са воћем.
12.04.2025.
11:54
Коментари (0)
Током поста треба се, између осталог, придржавати скромних јела и константно се молити. Доносимо вам рецепт за манастирску питу који су написали монаси са Хиландара.
Састојци:
- кашичица соде бикарбоне
- прашак за пециво
- кашичица цимета у праху
- шољица сувог грожђа
- шољица суве бруснице
- шољица сецканог ораха
- шољица сецкане урме
- шољица шећера
- две јабуке
- кора једног лимуна
- кора једне наранџе
- шест кашика џема
- сок од наранџе
- 100 мл уља
- 250 мл наранџиног сока
- 250 мл воде
Припрема:
Сједините све састојке, с тим да изрендате коре лимуна и наранџе. Излијте у плех обложен папиром за печење и пеците 30-40 минута на 180 степени.
Извадите колач, премажите џемом и вратите у рерну на још 10 минута. Поспите га орасима. Пријатно!