Мекана ПИЛЕТИНА са КРОМПИРОМ у кремастом сосу из РЕРНЕ најбржи је и најсочнији РУЧАК - Спремно за само 20 минута, а одушевиће укућане
Доносимо вам најбољи рецепт за кромпир и пилетину у сосу.
Састојци:
4 батака са забатаком (откоштена)
Маринада:
Со, суви зачин, зачинска црвена паприка, бибер
2 кашике сенфа
200 мл павлаке за кување
1кг кромпира
Уље, со, бибер
100 -150 г маринираних печурка
200 г сира
Припрема:
Поређати батаке у посуду и ставити све зачине и сенф и додати мало белог лука. Прелити павлаком за кување и све лепо промешати. Огулити кромпире и исећи их на танке листиће па посолити, побиберити и поуљити па додати мариниране печурке и све леп промешати. Батаке увијати у ролну и ређати у ватросталну посуду па одозго поређати кромпире. Прелити маринадом у којој су били батаци. Ставити да се пече на 200 степени, око 45 минута. 10 минута пред крај ставити преко нарендани качкаваљ и вратити у рерну на 5 минута.
Србија Данас/Стил, Милка Ђукић/Пренела Ј.Ш.