Mekana PILETINA sa KROMPIROM u kremastom sosu iz RERNE najbrži je i najsočniji RUČAK - Spremno za samo 20 minuta, a oduševiće ukućane
Donosimo vam najbolji recept za krompir i piletinu u sosu.
Sastojci:
4 bataka sa zabatakom (otkoštena)
Marinada:
So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
2 kašike senfa
200 ml pavlake za kuvanje
1kg krompira
Ulje, so, biber
100 -150 g mariniranih pečurka
200 g sira
Priprema:
Poređati batake u posudu i staviti sve začine i senf i dodati malo belog luka. Preliti pavlakom za kuvanje i sve lepo promešati. Oguliti krompire i iseći ih na tanke listiće pa posoliti, pobiberiti i pouljiti pa dodati marinirane pečurke i sve lep promešati. Batake uvijati u rolnu i ređati u vatrostalnu posudu pa odozgo poređati krompire. Preliti marinadom u kojoj su bili bataci. Staviti da se peče na 200 stepeni, oko 45 minuta. 10 minuta pred kraj staviti preko narendani kačkavalj i vratiti u rernu na 5 minuta.
Srbija Danas/Stil, Milka Đukić/Prenela J.Š.