МУСАКА са купусом по рецепту Милице Кон штеди време, а нахраниће целу породицу - Оброк који су припремале и наше БАКЕ пун је витамина, а осваја сва чула
Мусака са купусом је традиционално јело које спаја богате укусе и једноставне састојке, стварајући изванредан гастрономски доживљај.
Ова мусака са купусом, по рецепту Милице Кон, прави је избор када желите брз и укусан оброк који ће задовољити све укућане. Брза за припрему, а изузетно хранљива, ова јела подсећа нас на традиционалне рецепте које су наше баке припремале с љубављу.
Богата укусима, савршен је избор за породични ручак или вечеру, а уједно је и одлично решење за све оне који желе да уживају у домаћој кухињи без превише компликација. Једноставна и сочна, ова мусака ће постати омиљени рецепт у вашој кухињи!
Састојци за мусаку са купусом:
- свеж купус
- млевено јунеће месо
- лук
- бибер
- целерова со
- бели лук у праху
- мало чилија
- алева паприка
- со
Припрема
Супруга Марка Кона саветује да се свеж купус пропржи на тихој ватри. У другој посуди са црним и белим луком издинстати јунеће млевено месо. Додати зачине, а потом смесу сјединити са купусом па све то промешати.
Смесу пресути у плех, па преко додати прелив од два јаја помешаних са милерамом. Све то прелити преко купуса и меса, а затим одозго ставити листиће качкаваља и ставити у рерну.