MUSAKA sa kupusom po receptu Milice Kon štedi vreme, a nahraniće celu porodicu - Obrok koji su pripremale i naše BAKE pun je vitamina, a osvaja sva čula
Musaka sa kupusom je tradicionalno jelo koje spaja bogate ukuse i jednostavne sastojke, stvarajući izvanredan gastronomski doživljaj.
Ova musaka sa kupusom, po receptu Milice Kon, pravi je izbor kada želite brz i ukusan obrok koji će zadovoljiti sve ukućane. Brza za pripremu, a izuzetno hranljiva, ova jela podseća nas na tradicionalne recepte koje su naše bake pripremale s ljubavlju.
Bogata ukusima, savršen je izbor za porodični ručak ili večeru, a ujedno je i odlično rešenje za sve one koji žele da uživaju u domaćoj kuhinji bez previše komplikacija. Jednostavna i sočna, ova musaka će postati omiljeni recept u vašoj kuhinji!
Sastojci za musaku sa kupusom:
- svež kupus
- mleveno juneće meso
- luk
- biber
- celerova so
- beli luk u prahu
- malo čilija
- aleva paprika
- so
Priprema
Supruga Marka Kona savetuje da se svež kupus proprži na tihoj vatri. U drugoj posudi sa crnim i belim lukom izdinstati juneće mleveno meso. Dodati začine, a potom smesu sjediniti sa kupusom pa sve to promešati.
Smesu presuti u pleh, pa preko dodati preliv od dva jaja pomešanih sa mileramom. Sve to preliti preko kupusa i mesa, a zatim odozgo staviti listiće kačkavalja i staviti u rernu.