"НА ОДМОРУ ПРАВИМ СЕНДВИЧЕ од хотелског доручка и НЕЋУ ПРЕСТАТИ!" Инфлуенсерка одговорила свима који је осуђују
Слични примери из Грчке, Италије и Португала Никола дели и најлепше примере својих „ручкова из доручка“:
На летовању у Кипру, британска инфлуенсерка и мајка двоје деце, Никола Луис, изазвала је бурне реакције јер је на ТикТоку открила да из хотелског доручка сваког јутра прави сендвиче за ручак. Иако многи ову праксу сматрају штедљивом и еколошком, део публике ју је оптужио за крађу и непоштовање хотелских правила.
Она, међутим, поручује да нема намеру да престане – јер, како каже, ништа не баца и све је већ плаћено. Доручак као тактика преживљавања на одмору
- Никад нисам била велики љубитељ обилних доручака. Воће, овсена каша и топли напитак су ми сасвим довољни - започиње Никола.
- Али на одмору су правила другачија.
Након што заврши обилан доручак са породицом, враћа се по још један тањир – али не за тада, већ за касније. Узме пецива, сир, шунку, салату, воће и можда колач, и све пажљиво пакује за ручак. Породична традиција из детињства
- Још одмалена, гледала сам како мама и тата тихо мажу кифле и увијају их у салвете да их спакују у торбу за плажу - пише она.
- Касније бисмо их јели на песку уз воће и сок. Било је то као мали празник у празнику.
Данас, као мајка двоје деце, Никола са поносом преноси ту навику даље. Све је већ плаћено – и ништа се не баца Никола тврди да у томе нема ничег спорног.
- Нисам неко ко гомила тањире ни ко односи пуне шаке кроасана. Храну пажљиво слажем у вишекратне кутије које носим од куће и стављам у мини фрижидер у соби.
- Уштедимо право мало богатство на ручку, што је огромна ствар кад имате двоје деце која стално траже грицкалице - објашњава.
- Ово није крађа. Све сам већ платила и не желим да бацим храну.
Поглед осуде, али и хиљаде похвала На друштвеним мрежама, видео који је поделила изазвао је лавину реакција. Многи су је похвалили:
- Људи су говорили да је то паметно, штедљиво, па чак и еколошки освешћено - пише Никола.
Други су јој слали сопствене савете – попут ношења посуда за храну за напуштене животиње или припреме здравих ужина за пут назад. Међутим, било је и осуда.
- Неки су ме оптужили да крадем, други тврдили да због мене хотели поскупљују доручак. Једни су чак рекли да бих могла да уништим целу угоститељску индустрију.
На то Никола одговара:
- Нисам знала да су моји мали сендвичи за ручак толико моћни.
Слични примери из Грчке, Италије и Португала Никола дели и најлепше примере својих „ручкова из доручка“:
- У Корфуу 2021. узимала сам фету, маслине и домаћи хлеб за савршени мезе. У Италији 2015. правила сам сендвиче с пршутом и моцарелом. А у Португалу сам једноставно морала да узмем један пастел де ната за поподневну кафу.
Доручак није лоповлук – већ преживљавање на одмору
- Ако се неко жали, нека зна да нисам никада узела више него што можемо да поједемо. Не волим да бацам храну и увек сам љубазна према особљу и другим гостима - пише.
- У време кризе, ако постоји начин да уштедите током одмора, зашто да га не искористите? Можда управо тим сендвичем почињете да штедите за следећи одмор - закључује.