"NA ODMORU PRAVIM SENDVIČE od hotelskog doručka i NEĆU PRESTATI!" Influenserka odgovorila svima koji je osuđuju
Slični primeri iz Grčke, Italije i Portugala Nikola deli i najlepše primere svojih „ručkova iz doručka“:
Na letovanju u Kipru, britanska influenserka i majka dvoje dece, Nikola Luis, izazvala je burne reakcije jer je na TikToku otkrila da iz hotelskog doručka svakog jutra pravi sendviče za ručak. Iako mnogi ovu praksu smatraju štedljivom i ekološkom, deo publike ju je optužio za krađu i nepoštovanje hotelskih pravila.
Ona, međutim, poručuje da nema nameru da prestane – jer, kako kaže, ništa ne baca i sve je već plaćeno. Doručak kao taktika preživljavanja na odmoru
- Nikad nisam bila veliki ljubitelj obilnih doručaka. Voće, ovsena kaša i topli napitak su mi sasvim dovoljni - započinje Nikola.
- Ali na odmoru su pravila drugačija.
Nakon što završi obilan doručak sa porodicom, vraća se po još jedan tanjir – ali ne za tada, već za kasnije. Uzme peciva, sir, šunku, salatu, voće i možda kolač, i sve pažljivo pakuje za ručak. Porodična tradicija iz detinjstva
- Još odmalena, gledala sam kako mama i tata tiho mažu kifle i uvijaju ih u salvete da ih spakuju u torbu za plažu - piše ona.
- Kasnije bismo ih jeli na pesku uz voće i sok. Bilo je to kao mali praznik u prazniku.
Danas, kao majka dvoje dece, Nikola sa ponosom prenosi tu naviku dalje. Sve je već plaćeno – i ništa se ne baca Nikola tvrdi da u tome nema ničeg spornog.
- Nisam neko ko gomila tanjire ni ko odnosi pune šake kroasana. Hranu pažljivo slažem u višekratne kutije koje nosim od kuće i stavljam u mini frižider u sobi.
- Uštedimo pravo malo bogatstvo na ručku, što je ogromna stvar kad imate dvoje dece koja stalno traže grickalice - objašnjava.
- Ovo nije krađa. Sve sam već platila i ne želim da bacim hranu.
Pogled osude, ali i hiljade pohvala Na društvenim mrežama, video koji je podelila izazvao je lavinu reakcija. Mnogi su je pohvalili:
- Ljudi su govorili da je to pametno, štedljivo, pa čak i ekološki osvešćeno - piše Nikola.
Drugi su joj slali sopstvene savete – poput nošenja posuda za hranu za napuštene životinje ili pripreme zdravih užina za put nazad. Međutim, bilo je i osuda.
- Neki su me optužili da kradem, drugi tvrdili da zbog mene hoteli poskupljuju doručak. Jedni su čak rekli da bih mogla da uništim celu ugostiteljsku industriju.
Na to Nikola odgovara:
- Nisam znala da su moji mali sendviči za ručak toliko moćni.
Slični primeri iz Grčke, Italije i Portugala Nikola deli i najlepše primere svojih „ručkova iz doručka“:
- U Korfuu 2021. uzimala sam fetu, masline i domaći hleb za savršeni meze. U Italiji 2015. pravila sam sendviče s pršutom i mocarelom. A u Portugalu sam jednostavno morala da uzmem jedan pastel de nata za popodnevnu kafu.
Doručak nije lopovluk – već preživljavanje na odmoru
- Ako se neko žali, neka zna da nisam nikada uzela više nego što možemo da pojedemo. Ne volim da bacam hranu i uvek sam ljubazna prema osoblju i drugim gostima - piše.
- U vreme krize, ako postoji način da uštedite tokom odmora, zašto da ga ne iskoristite? Možda upravo tim sendvičem počinjete da štedite za sledeći odmor - zaključuje.