НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ за домаће уштипке од само 4 састојка – Не чека се да тесто нарасте, а мекани су као памук и топе се у устима
Ови уштипци припремају се за свега 5 минута и потребна су вам само 4 састојка које сигурно већ имате у кухињи. Без квасца, чекања и компликованог мешења – идеалан су избор за брз и укусан доручак.
Ако желите доручак који ће сви обожавати, а који је готов док трепнете, стари рецепт за уштипке је право решење. Меки, мирисни и златно печени, ови уштипци се припремају без много труда – довољна су само 1 јаје, јогурт, брашно и прашак за пециво.
Након што умутите смесу, одмах их пеците на лаганој ватри у дубоком уљу, док не порумене са обе стране. Вадите их на убрус да упију вишак масноће, а послужите топле уз јогурт, сир, ајвар или омиљени намаз.
Ово је један од оних рецепата који увек успева и који враћа мирис домаће кухиње из детињства.
Састојци
1 јаје
200 г брашна
пола кесице прашка за пециво
со
1,5 дл јогурта
уље за пржење
Припрема
Миксером умутите јаја и јогурт, посолите па додајте брашно и прашак за пециво. Добро сједините смесу. Загрејте уље у тигању па одмах смањите температуру и пржите уштипке, са обе стране, на лаганој ватри, док не порумене. Вадите их кашиком и спуштајте на убрус, да упије вишак масноће. Служите уз јогурт или прилог по жељи.