Најсочнији летњи колач са маком: Кремаст, освежавајућ и топи се у устима
Уживајте у савршеном споју сочности и ароме који овај колач доноси.
Ако тражите колач који је сочан, мекан и једноставан за припрему, а не желите да губите време на компликоване састојке и припрему, овај колач са маком и јогурт-филом је савршен избор за вас.
Све што вам треба вероватно већ имате у кухињи, а резултат ће бити прави ужитак за ваше непце. Овај колач представља савршен спој традиционалног укуса мака и освежавајућег јогурт-фила, идеалан је за сваку прилику, било да је то уживање уз јутарњу кафу или породични ручак.
Састојци:
3 јаја (собне температуре)
170 г шећера Ванилин шећер
120 мл млека
120 мл уља
1 кесица прашка за пециво
200 г млевеног мака
150 г брашна
За фил:
600 г јогурта са 3,5% масти
200 г крем сира
3 јаја
2 кесице прашка за пудинг од ваниле
Ванилин шећер
160 г шећера
Припрема:
У једној посуди миксером добро сједините јогурт, крем сир, ванилин и обичан шећер, јаја и 2 кесице пудинга од ваниле. (смеса за фил) У другу посуду сипајте јаја, обичан и ванилин шећер и такође сједините миксером. У међувремену додајте млеко, уље, брашно, прашак за пециво и млевени мак. Када се смеса са маком сјединила равномерно је сипајте у калуп/плех, претходно премазан путером или прекривен пек папиром.
Ставите у рерну да се пече око 12 минута на 180 степени. Када се бисквит испече, прелијте га првовбитно направљеним јогурт-филом, па поново убаците колач у рерну на 180 степени, али овога пута нека се пече 35-40 минута. Једном када буде готов, извуците га из рерне и поспите преко њега шећер у праху, па га можете исећи на кришке и сервирати.