Najsočniji letnji kolač sa makom: Kremast, osvežavajuć i topi se u ustima
Uživajte u savršenom spoju sočnosti i arome koji ovaj kolač donosi.
Ako tražite kolač koji je sočan, mekan i jednostavan za pripremu, a ne želite da gubite vreme na komplikovane sastojke i pripremu, ovaj kolač sa makom i jogurt-filom je savršen izbor za vas.
Sve što vam treba verovatno već imate u kuhinji, a rezultat će biti pravi užitak za vaše nepce. Ovaj kolač predstavlja savršen spoj tradicionalnog ukusa maka i osvežavajućeg jogurt-fila, idealan je za svaku priliku, bilo da je to uživanje uz jutarnju kafu ili porodični ručak.
Sastojci:
3 jaja (sobne temperature)
170 g šećera Vanilin šećer
120 ml mleka
120 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
200 g mlevenog maka
150 g brašna
Za fil:
600 g jogurta sa 3,5% masti
200 g krem sira
3 jaja
2 kesice praška za puding od vanile
Vanilin šećer
160 g šećera
Priprema:
U jednoj posudi mikserom dobro sjedinite jogurt, krem sir, vanilin i običan šećer, jaja i 2 kesice pudinga od vanile. (smesa za fil) U drugu posudu sipajte jaja, običan i vanilin šećer i takođe sjedinite mikserom. U međuvremenu dodajte mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. Kada se smesa sa makom sjedinila ravnomerno je sipajte u kalup/pleh, prethodno premazan puterom ili prekriven pek papirom.
Stavite u rernu da se peče oko 12 minuta na 180 stepeni. Kada se biskvit ispeče, prelijte ga prvovbitno napravljenim jogurt-filom, pa ponovo ubacite kolač u rernu na 180 stepeni, ali ovoga puta neka se peče 35-40 minuta. Jednom kada bude gotov, izvucite ga iz rerne i pospite preko njega šećer u prahu, pa ga možete iseći na kriške i servirati.