КРОФНЕ КАО СА РЕКЛАМЕ - Округле, ваздушасте и мекане као памук, изненадићете се колико се лако спремају
Привлаче изгледом, а задржавају укусом!
Нема особе која може одолети сласним, мирисним и меканим крофнама. Направите их по овом рецепту и одушевите укућане.
Састојци:
50 г свежег квасца
3 кашике шећера
400мл млека
2 јаја
50мл уља
800 г брашна
пола кашичице соли
Припрема:
Растопите квасац у топлом млеку, а затим додајте остале састојке. Све то умесите у меко тесто и оставите да одстоји око сат времена.
Нарасло тесто умесите још једном, пустите десетак минута да нарасте, затим га опет умесите и крените са одвајањем лоптица.
Загрејте уље на најнижој температури рингле и убаците крофне које сте прве обликовали. У шерпи би требало да буде довољно уља да крофне плутају, никако да не додирују дно.
Страна која је била одозго иде доле у уље. Поклопите шерпу у којој се прже да додатно нарасту, а када порумене окрените их на другу страну и пустите да се испрже до краја. Не поклапајте опет. Понављајте поступак до истека материјала. Пријатно!