Najukusniji POSNI gulaš sa šampinjonima: Jednom kada pripremite ovo jelo postaće redovan deo vaše trpeze
Ovaj recept je odličan za dane posta, ali i za one koji preferiraju biljne obroke.
Posni gulaš sa šampinjonima je idealn izbor za sve one koji žele lagan, ali bogat obrok pun ukusa.
Sastojci
- 500 g šampinjona
- Pola praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičiča ljute tucane paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica vagete
- 2 lovorova lista
- Malo soli
- 150 ml soka od paradajza
- 150 ml vode
Sitno iseckajte polovine praziluka, šampinjone, beli luk, glavicu crnog luka, a šargarepu izrendajte.
U šerpu zagrejte ulje i dodajte luk, praziluk i šargarepu, malo posolite i promešajte. Kada luk omekša, dodajte šampinjone i nastavite sa mešanjem.
Kada ispari voda, dodajte brašno, crvenu papriku i tucanu papriku, a zatim nalijte sokom od paradajiza i vodom. Promešajte i dodajte suvi začin, biber i lovorov list. Promešajte i poklopite, da se krčka na srednjoj vatri. Na kraju dodajte beli luk.
Gulaš možete poslužiti sa obarenim makaronama.
Detaljnije o načinu pripreme možete pogledati na videu Šta za ručak?