Направите ЛЕЊУ ПИТУ са ВИШЊАМА - Прави домаћински колач, мера довољна за целу породицу, обрадујте укућане
Можете користити вишње из тегле или оне из замрзивача, избор је на вама.
Уколико волите вишње, свидеће вам се овај колач. Сигурно сте навикли на лењу питу са јаубукама, а овога пута препоручујемо вам рецепт за лењу питу са вишњама.
Ево шта вам је потребно од састојака и који је поступак припреме.
Састојци:
- 2 јаја
- 1 часа шећера
- 1 часа јогурта
- 1/2 уља
- 2,5 часа брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 ванил шећер
Јаја раздвојити, умутити беланца додати шећер, жуманца, уље, јогурт и спатулом умешати брашно и прашак за пециво.
У плех ставити пек папир и налити половину смесе. Шпорет укључити на 200 степени, убацити тесто да се запече па додати фил од вишања и преко додати остатак смесе.
Време печења је око 25 минута.
Фил од вишања
Можете користити и вишње из тегле или залеђене. Једна тегла вишања 720 мл. У једну шерпу сасути вишње, додати 4 кашике шећера. Прокувати их 5 минута јер оне већ имају своју маринаду у којој су стајале. Размутити један пудинг од малине са мало воде и додати у вишње. Кувати да се згусне.
Када се испече први део коре сипати преко њега фил од вишања, а затим преко вишања други део фила и ставити да се запече. Сећи колач на коцке када се добро охлади и сервирати са шећером у праху.