Napravite LENJU PITU sa VIŠNJAMA - Pravi domaćinski kolač, mera dovoljna za celu porodicu, obradujte ukućane
Možete koristiti višnje iz tegle ili one iz zamrzivača, izbor je na vama.
Ukoliko volite višnje, svideće vam se ovaj kolač. Sigurno ste navikli na lenju pitu sa jaubukama, a ovoga puta preporučujemo vam recept za lenju pitu sa višnjama.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i koji je postupak pripreme.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 časa šećera
- 1 časa jogurta
- 1/2 ulja
- 2,5 časa brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanil šećer
Jaja razdvojiti, umutiti belanca dodati šećer, žumanca, ulje, jogurt i spatulom umešati brašno i prašak za pecivo.
U pleh staviti pek papir i naliti polovinu smese. Šporet uključiti na 200 stepeni, ubaciti testo da se zapeče pa dodati fil od višanja i preko dodati ostatak smese.
Vreme pečenja je oko 25 minuta.
Fil od višanja
Možete koristiti i višnje iz tegle ili zaleđene. Jedna tegla višanja 720 ml. U jednu šerpu sasuti višnje, dodati 4 kašike šećera. Prokuvati ih 5 minuta jer one već imaju svoju marinadu u kojoj su stajale. Razmutiti jedan puding od maline sa malo vode i dodati u višnje. Kuvati da se zgusne.
Kada se ispeče prvi deo kore sipati preko njega fil od višanja, a zatim preko višanja drugi deo fila i staviti da se zapeče. Seći kolač na kocke kada se dobro ohladi i servirati sa šećerom u prahu.