Не морате их се одрицати! Рецепт за ПОСНЕ МАНТИЈЕ одушевиће све љубитеље, а ни остали неће моћи да одоле
Мантије важе за преукусно предјело, а волећете и посну верзију.
07.03.2025.
21:46
Коментари (0)
Знате оно кад мама, тетка или бака пошаљу ручно спремљене мантије на новопазарски начин? По узору на њих, представљамо вам рецепт који поштује правила поста.
Састојци:
- 500 г лиснатог теста
- 150-200 г млевене соје
- главица црног лука
- со
- бибер
- уље
Припрема:
Исеците лук на ситне комаде, па пржите док не омекша. За то време, потопите соју и нек одстоји 10ак минута у води.
Оцедите соју, помешајте је са прженим луком и зачините по укусу.
Лиснато тесто развуците у правоугаоник, па исеците на квадратиће. У средини сваког ставите фил и направите лоптице.
Послажите их у плех, затим пеците на 200 степени док не добију боју. Пријатно!