Ne morate ih se odricati! Recept za POSNE MANTIJE oduševiće sve ljubitelje, a ni ostali neće moći da odole
Mantije važe za preukusno predjelo, a volećete i posnu verziju.
07.03.2025.
21:46
Komentari (0)
Znate ono kad mama, tetka ili baka pošalju ručno spremljene mantije na novopazarski način? Po uzoru na njih, predstavljamo vam recept koji poštuje pravila posta.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 150-200 g mlevene soje
- glavica crnog luka
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Isecite luk na sitne komade, pa pržite dok ne omekša. Za to vreme, potopite soju i nek odstoji 10ak minuta u vodi.
Ocedite soju, pomešajte je sa prženim lukom i začinite po ukusu.
Lisnato testo razvucite u pravougaonik, pa isecite na kvadratiće. U sredini svakog stavite fil i napravite loptice.
Poslažite ih u pleh, zatim pecite na 200 stepeni dok ne dobiju boju. Prijatno!