Сладокусци, ово је за вас! Рецепт за посне ПАЛАЧИНКЕ НА ВОДИ, једноставан за припрему, а нећете ни приметити недостатак млека и уља
Омиљена посластица припадника свих генерација може се спремити и на води!
07.03.2025.
21:04
Коментари (0)
Навикли смо да палачинке буду масне, богато нафиловане и преукусне. Међутим, овим рецептом задржаћемо само последњи придев и представити вам начин њихове припреме у току посних дана.
Састојци:
- шоља овсених пахуљица
- шоља и по хладне воде
- џем
Припрема:
Наведена мера је за једну особу и велику палачинку. Уколико желите да спремите за још некога, повећајте количину састојака. Такође, шећер, цимет и други додаци се лепо слажу са овом посластицом.
У блендер ставите овсене пахуљице и воду, затим добро изблендајте.
Када то учините, излијте смесу у плех обложен папиром за печење. Пеците на 150 степени око 20 минута. Филујте џемом. Пријатно!