Рецепт за ПОСНЕ КРОФНЕ на води - Освајају изгледом и укусом, деца их апсолутно обожавају, а тајна је у једном воћу
Тајна доброг дана лежи у овим крофницама које су мекане као душа.
Враћају у детињство, а улепшавају и остатак живота! Посне крофне идеалне су за пост на води, а правићете их и када дођу "мрсни" дани.
Састојци:
- 40 г свежег квасца
- супена кашика шећера
- 200 мл млаке воде
- две кашике брашна
- осам очишћених мандарина
- ванилин шећер
- прашак за пециво
- 500 г брашна
Припрема:
Промешајте уситњен квасац, шећер и воду. Придружите брашно, па поновите поступак. Оставите да квасац надође.
Мандарине раздвојите на кришке. Уситните штапним миксером у посебној посуди. Додајте ванилин шећер и прашак за пециво. Потом смесу са квасцем сједините са тим састојцима.
Постепено додајте брашно, па умесите тесто. Прекријте крпом и оставите да нарасте око 30 минута. Премесите га.
Пресеците на два дела, развуците оба оклагијом и чашом правите облик крофни. Ставите да се пеку у загрејаној рерни 15-20 минута на 200 степени. Можете их посути шећером у праху и филовати џемом. Пријатно!