Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ ДО НЕРВОЗЕ: Када престанемо да пушимо, гојимо се управо због овога...

29.03.2018. 13:49
Пише:
Србија Данас
gojazna žena
гојазна жена / Извор: Профимедиа

Све се мења.

Утицај никотина на метаболизам је веома комплексан. Претпоставка је да никотин појачава утицај лептина и грелина, што резултује смањеним апетитом.

(Р)еволуција у лизинг понуди: Са топСЕРВИЦЕ и Гратис Class услугама Porsche Mobility на тржиште доноси новине

Лептин је полипептид који се производи у масном ткиву. Концентрација лептина одржава количину енергије која је складиштена у масном ткиву, а ниво циркулишућег лептина прати унос калорија и директно је пропорционална количини масног ткива.

ВИШЕ ОД ТРЕНИНГА! Да ли би пробала ПЛОГИНГ? Начин трчања чији циљ је МНОГО већи од затегнутог тела!

Грелин је хормон који стимулише апетит, а ради се о полипептиду који се производи у желуцу. Он се, заједно с рецептором, налази у целом телу и на тај начин утиче на многе телесне функције.

debela žena
дебела жена / Извор: Профимедиа

Деловање грелина потискује никотин и појачава деловање лептина, што за крајњи резултат има смањење апетита, а никотин утиче на симпатички нервни систем, што за резултат даје повећан ниво адреналина и убрзавање метаболизма.

НАПОКОН НЕМА ДИЛЕМЕ: 3 већа или 6 мањих оброка? Ево шта је откривено и КОЈИ је најважнији

С престанком пушења повећава се апетит и опорављају се рецептори за укус на језику, због чега особа која је престала да пуши боље осећа укус хране.

 

}