ОДМАХ ПОТЕРАЈУ У ТОАЛЕТ - Два посна пробиотика, можете их безбрижно јести и у време поста, нећете имати проблем са затвором
Идеално за све који посте, покрените метаболизам и спремите се за период који долази након поста.
Уколико за време поста имате проблем са нередовном столицом и надимањем, потребно је да у своју исхрану уврстите туршију уз оброк, а добро би било и кисели купус, уколико вам је остало од претходне зимнице.
Ове две намирнице изузетно брзо делују на пробаву и метаболизам и нећете имати више проблема.
Туршија
Туршија jw укусно, пробиотицима богато јело, нарочито погодно за све који посте. Могуће је ферментисати готово било које поврће, али неке од најпопуларнијих опција укључују краставце, шаргарепу, ротквице, карфиол и паприку.
Уколико желите да употпуните укус ферментисаном поврћу, можете му додати разно зачинско биље као што су бели лук, ловоров лист, бибер и коријандер. Водите рачуна да, иако је богата храњивим састојцима, туршија садржи и доста натријума. Да бисте избегли ризике исхране са високом количином соли, попут високог крвног притиска и задржавања воде, умерено конзумирајте киселе намирнице.
Међутим све ово можете учинити знатно лакшим и здравијим тако што ћете сада припремати туршију за себе коју ћете одмах јести. Направите једну теглу свежих ротквица тако што ћете их добро опрати, а затим поставити у теглу. Преко њих налијте мешавитну од две трећине сирћета и једном трећином воде, додајте мало шећера и соли по укусу и оставите да преноћи.
На овај начин вам конзерваниси нису потребни, имаћете свежу туршију и салату за сваки дан.
Кисели купус
Кисели купус садржи велике количине млечне киселине чије бактерије одржавају цревну флору здравом, и тиме јачају имунолошки систем. Богат је витаминима А, Б, Ц, Е и К, те минералима, као што су манган, селен, калцијум, калијум и магнезијум. Садржи омега 3 масне киселине.