Посни доручак из снова - КРОМПИР ШТАПИЋИ са сусамом, укуснији и хрскавији чак и од помфрита, спремају се лако и брзо
Овај доручак обожаваће чланови породице свих узраста.
Представљамо вам иновативан рецепт за први оброк у току дана. Уживајте у његовом хрскавом укусу.
Састојци:
- пет кромпира
- пола кашичице соли
- пола кашичице бибера
- четири кашике кукурузног скроба
- 100 г сусама
Припрема:
Кромпир оперите, ољуштите и исецкајте на мање делове. Ставите у благо посољену воду и кувајте. Скуван кромпир оцедити, па изгњечити да се добије смеса као за пире. Додати со, бибер и скроб. Промешати и мало умесити рукама као тесто, да се сви састојци лепо сједине.
Од добијене смесе, правити дугачке штапиће - крокете (облик ваљка) и сваки уваљати у сусам са свих страна. У тигањ сипати уље да покрије барем половину кромпир штапића, ради лакшег пржења. Уколико постите на води, њоме замените уље.
Крокете пржити да добију златну боју. Извадити и ставити на кухињски убрус да се мало оцеде. Пријатно!