Пекари годинама крију овај трик: Додајте САМО ЈЕДНУ КАШИКУ ОВЕ НАМЕРНИЦЕ и ваш хлеб ће данима остати мекан, свеж и мирисан као из најбоље пекаре
Нико не воли хлеб и пецива "од јуче", ни старе од неколико сати.
Када их купујемо у пекари, обично питамо продавце да ли је свеже, размишљајући да ли је скоро изашло из рерне.
У продавницама се свежина проверава "додиром" или притискањем пецива, па ћете у свакој продавници видети такозване "професионалне рукавице", најчешће старије људе који овом техником пре куповине проверавају на десетине векни.
Ако се након притискања тесто брзо врати у првобитно стање- свеже је. Ако остане "спљоштен", боље га заобиђите.
Ако правите хлеб код куће, вероватно сте приметили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, али у чему је тајна? Који састојак додају пекари, па је тесто дуго свеже и меко као памук?
Цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци.
-Век трајања пекарских производа, хлеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тесто. Захваљујући овом тајном састојку мафини, лепиње и хлеб остају дуго свежи и не мрве се, објашњава професионални кувар.