Омиљени рецепт Весне Чипчић за БРЗИ РУЧАК! Телетина у домаћем сосу који сви обожавају – 1 састојак даје укус бакине кухиње
Ако тражите идеју за ручак који је брз, здрав, јефтин и пун укуса, а да притом подсећа на стару, домаћу кухињу – овај рецепт је пун погодак! Глумица Весна Чипчић открила је свој омиљени начин припреме телетине – у сосу од шаргарепе, који добија пун и кремаст укус захваљујући једном једноставном састојку. Прави породични оброк који сви обожавају!
Глумица Весна Чипчић позната је по томе што негује традиционалну кухињу, а њен рецепт за телетину у сосу од шаргарепе прави је хит међу домаћицама. У питању је јело које се спрема брзо, од састојака које сви имамо код куће – али укус подсећа на оно што су правиле наше баке.
Посебна чар овог рецепта крије се у једном једноставном састојку – млеку, које се користи за кремастији сос и мекше месо. Оно даје сочност, нежан укус и кремасту структуру соса, без додавања павлака, запршки и скупих додатака.
Састојци:
- 500 г телетине (бут или плећка)
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 веће шаргарепе
- 1 кашика брашна
- 1 чаша млека
- Со, бибер, ловоров лист
- Маслиново уље или маст по укусу
Припрема:
Телетину исеците на коцке и пропржите на мало уља док не добије лепу златну боју. Додајте ситно сецкани црни и бели лук, па кратко пропржите.
Шаргарепу ољуштите и нарендајте или исеците на врло ситне комадиће. Додајте у тигањ и динстајте све заједно 5–10 минута док шаргарепа не омекша.
Умешајте кашику брашна, па налијте са млеком. Добро промешајте док се не сједини у кремасти сос.
Зачините по укусу: со, бибер, ловоров лист. Поклопите и кувајте на лаганој ватри још око 30 минута, док телетина не постане мекана и сочна.
Овај домаћи ручак је готов за мање од сат времена, а укус је као из бакине кухиње! Идеално уз пире кромпир, кус-кус, тестенину или само парче хлеба. Весна Чипчић каже да је ово јело које њена породица тражи барем једном недељно – и није тешко разумети зашто!