Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОПРЕЗ: Ове намирнице НИКАКО не треба да држите у фрижидеру!

18.02.2017. 14:56
Пише:
Србија Данас
Devojka pored frižidera
Девојка поред фрижидера / Извор: Профимедиа/илустрација

Губи своје нутритивне вредности, укус, текстуру и брже се квари.

Многе домаћице по навици следеће намирнице распоређују у фрижидер, не знајући да праве велику грешку.

КАКВА ЈЕ ТО МАЈКА? Родила је бебу са ДВА ЛИЦА, а све због једне УЖАСНЕ ствари коју је радила у трудноћи!

Ова храна на ниским температурама губи своје нутритивне вредности, укус, текстуру и брже се квари.

Чоколада

Иако звучи као логичан избор, нарочито када је у питању лето, ниске температуре изазивају кристализацију сахарозе из чоколаде, која излази на површину и појављују се беле флеке, а укус омиљеног слаткиша се мења.

Тропско воће

Навикнуто да буде на високим температурама, воће из тропских предела неће дуго трајати ако га држите у фрижидеру.

ДА НИСАМ ЗНАЛА ЗА ОВАЈ ТРИК САДА БИХ БИЛА МРТВА: Ово је НАЈБИТНИЈЕ код самопрегледа дојки!

Боранија

Ово поврће сме да се замрзава и чува до годину дана, али у фрижидеру ће изгубити сва своја лековита својства.

Boranija
Боранија / Извор: Профимедиа

Црни лук

Уколико држите лук у фрижидеру, влага ће га учинити неупотребљивим. Врло брзо ће почети да се развијају бактерије и буђ.

НАУЧНО ДОКАЗАНО: Ево зашто је ДОБРО спавати у хладној соби!

Мед

Хладноћа и влажност могу да повећају брзину кристализације меда, због чега ће лековита, слатка смеса изгубити свој укус и својства. Чувајте га на собној температури и може да вам траје заувек.

med
мед / Извор: Профимедиа

Парадајз

Осим што мења укус и текстуру, хладноћа фрижидера изазива да се парадајз смекша и брзо иструли.

ОКО ВАМ ЧЕСТО ТРЕПЕРИ? Погледајте који ТЕЖАК поремећај се крије иза ове појаве!

Хлеб

Многи мисле да је чување у фрижидеру одличан начин да хлеб остане свеж, али ефекат је заправо супротан - исушена и бајата векна. Уместо тога, препеците хлеб на рингли и добићете хрскаве и мекане кришке.