Овако се прави савршена телећа чорба: Ко је проба биће одушевљен вашим кулинарским способностима
Било да сте почетник у кухињи или већ рутински спремате јела, овај рецепт вам нуди прецизан и јасан пут до савршене телеће чорбе
Постоје јела која нас, већ при првом залогају, врате у детињство. Једно од таквих свакако је домаћа телећа чорба, класик који не излази из моде.
Савршена за породичне ручкове, недељна окупљања или тренутке када вам је потребно нешто што истински греје душу и тело. Ова чорба, богата укусима и текстурама, спаја нежне комаде телетине са пажљиво бираним поврћем које се топи у устима.
Додаци попут павлаке, јаја и зачинске паприке дају јој ону пуну, заокружену ноту и чине је неодољивим јелом које не захтева посебну прилику, довољно је да пожелите да себе и своје ближње обрадујете тањиром домаће хране.
Потребни састојци:
-500 г телетине
-2 главице црног лука
-3 шаргарепе
-2 кромпира
-2 кашике брашна
-1 јаје
-180 г (чаша) киселе павлаке
-Со, бибер по укусу
-1 ловоров лист
-1 кашичица млевене слатке паприке
-Свеж першун
Припрема:
Црни лук ситно исецкајте и пропржите у дубљој шерпи док не постане стакласт. Додајте телетину исечену на коцкице и заједно динстајте око 10 минута. У међувремену, очистите и насецкајте шаргарепу и кромпир. Након што се месо благо пропржи, додајте два литра воде, поврће, ловоров лист, посолите и побиберите по укусу. Поклопите и кувајте на лаганој ватри док поврће не омекша.
У посебној чинији размутите брашно с мало воде и додајте зачинску паприку. Добро сједините и сипајте у чорбу, лагано мешајући. Оставите да чорба лагано ври још неколико минута.
Након тога, склоните шерпу са рингле. Умутите јаје с киселом павлаком, додајте у врућу чорбу и лагано промешајте. Оставите да одстоји десетак минута, како би се укуси прожели и чорба добила пуну густину.
Поспите ситно сецканим першуном и служите док је још топла.