Ово је рецепт за ПРАВУ СРПСКУ ПРОЈУ - Нема јаја, јогурта и сира, само башно и основни састојци
Ставља се свињска маст, али уколико постите можете ставити уље као замену.
05.01.2025.
10:18
Коментари (0)
Прилично смо се намучили да пронађемо што аутентичнији рецепт за проју коју су наши стари спремали. То значи нема јаја, млека, јогрта, сира, само кукурузно брашно, вода и још пар основних састојака.
Пронашли смо један који би могао да одговара традиционалном рецепту, а уколико ви имате бољи и аутентичнији, слободно нам пишите у коментарима.
Биће вам потребно 500 грама кукурузног брашна, једна цела кашика соли, 600 мл воде која се постепено додаје и једна отопљена кашика масти.
Састојци се добро сједине и сипају у тепсију подмазану такође машћу.
Проја се пече 50 минута на 200 степени.