ОВО МОРАТЕ ПРОБАТИ: Неодољиво сочна ХАРМОНИКА од пилећих прса, која ће одушевити ваше укусе
Назив "Хармоника" долази од начина на који се месо сече и слаже, подсећајући на хармонику, са слојевима који се отварју при печењу.
Пилећа хармоника је популарно јело које се припрема од пилећих груди, које се реже на танке слојеве и пуни различитим састојцима.
Овај специфичан начин припреме омогућава да пилетина буде сочна и богата укусима, док истовремено изгледа врло атрактивно на тањиру.
Састојци
- 4 пилећа филеа
- Со и бибер
- Прстохват соли
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица слатке паприке у праху
- Маслиново уље
- 1 мања тиквица
- 1 шаргарепа
- 120 г танко нарезане панчете
- 150 г качкаваља
За маринаду ћете у тањир сипати прстохват соли, бели лук у праху, слатке паприке у праху и црног бибера са маслиновим уљем. Све добро промешати.
Плех премазати уљем.
Убрусом утисните пилећа прса, а затим ножем правити резове и ређајте у плех.
Месо посолите и премажите маринадом.
Тиквицу и шаргарепу љустите на танке листиће, а панчету исецкате на крупније делове.
Пуните пилећа прса тако што стављате у сваки рез парче панчете,тиквице и качкаваља, а затим у следећи рез парче панчете, шаргарепе и качкаваља. Тако понављате поступак док не попуните све резове.
Пеците 30-35 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Сос Kitchen.