OVO MORATE PROBATI: Neodoljivo sočna HARMONIKA od pilećih prsa, koja će oduševiti vaše ukuse
Naziv "Harmonika" dolazi od načina na koji se meso seče i slaže, podsećajući na harmoniku, sa slojevima koji se otvarju pri pečenju.
Pileća harmonika je popularno jelo koje se priprema od pilećih grudi, koje se reže na tanke slojeve i puni različitim sastojcima.
Ovaj specifičan način pripreme omogućava da piletina bude sočna i bogata ukusima, dok istovremeno izgleda vrlo atraktivno na tanjiru.
Sastojci
- 4 pileća filea
- So i biber
- Prstohvat soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica slatke paprike u prahu
- Maslinovo ulje
- 1 manja tikvica
- 1 šargarepa
- 120 g tanko narezane pančete
- 150 g kačkavalja
Za marinadu ćete u tanjir sipati prstohvat soli, beli luk u prahu, slatke paprike u prahu i crnog bibera sa maslinovim uljem. Sve dobro promešati.
Pleh premazati uljem.
Ubrusom utisnite pileća prsa, a zatim nožem praviti rezove i ređajte u pleh.
Meso posolite i premažite marinadom.
Tikvicu i šargarepu ljustite na tanke listiće, a pančetu iseckate na krupnije delove.
Punite pileća prsa tako što stavljate u svaki rez parče pančete,tikvice i kačkavalja, a zatim u sledeći rez parče pančete, šargarepe i kačkavalja. Tako ponavljate postupak dok ne popunite sve rezove.
Pecite 30-35 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Sos Kitchen.