Плазма коцке: Кремасте и једноставне за припрему, а нестају брже него што их можете направити
Савршена комбинација млевеног Плазма кекса, кремастог фила и фине беле чоколаде чини их идеалним избором.
Плазма коцке су један од оних десерата који се припремају брзо, једноставно и без печења, а својим неодољивим укусом освајају све генерације.
Састојци
Кора
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 3 кашике воде
- 6 кашика брашна
- 4 кашике какао праха
- 1 кесица прашка за пециво
Фил
- 700 мл млека
- 70 г густина
- 120 г шећера
- 200 г чоколаде
- 125 г маргарина
- 3 кашике шећера у праху
Глазура
- 100 г чоколаде
- 100 г млевене плазме
Умутите беланца у пену, а затим додајте шећер и наставите са мућењем и постепено додајте жуманца и наставите да мутите. Затим додајте брашно, шећер и прашак за пециво и ручно почните да мешате, а потом додајте воду.
У обложени плех са папиром за печење, прелијте равномерно смесу и пеците. Када се кора испече, ставите је са стране да се охлади.
Половину млека прокувајте са шећером, а другу половину помешајте са густином. Затим све сипајте у шерпу, да се скува и згусне, а потом додајте чоколаду. Мешајте све време док се чоколада не истопи, а онда прекријте шерпу и ставите са стране да се смеса охлади.
Умутите маргарин и додајте шећер у праху. Наставите да мутите, да се сједини, а потом додајте кашику по кашику фила да се све заједно сједини.
Фил поделите на два дела, 2/3 у један део, а 1/3 у други део.
Кору исеците на пола, затим сипајте 2/3 фила, а затим ставите други део коре и поклопите са нечин тешким да одстоји 2/3 сата у фрижидеру.
Затим исецкајте на коцке, узмите 1/3 фила и премажите боцне ивице, а затим уваљате у млевену плазму.
100 г чоколаде истопите на пари, а затим прелијте горње стране коцке.
Детаљније о начину припреме на видеу Јецине кулинарије.