Plazma kocke: Kremaste i jednostavne za pripremu, a nestaju brže nego što ih možete napraviti
Savršena kombinacija mlevenog Plazma keksa, kremastog fila i fine bele čokolade čini ih idealnim izborom.
Plazma kocke su jedan od onih deserata koji se pripremaju brzo, jednostavno i bez pečenja, a svojim neodoljivim ukusom osvajaju sve generacije.
Sastojci
Kora
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike vode
- 6 kašika brašna
- 4 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 700 ml mleka
- 70 g gustina
- 120 g šećera
- 200 g čokolade
- 125 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
Glazura
- 100 g čokolade
- 100 g mlevene plazme
Umutite belanca u penu, a zatim dodajte šećer i nastavite sa mućenjem i postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Zatim dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo i ručno počnite da mešate, a potom dodajte vodu.
U obloženi pleh sa papirom za pečenje, prelijte ravnomerno smesu i pecite. Kada se kora ispeče, stavite je sa strane da se ohladi.
Polovinu mleka prokuvajte sa šećerom, a drugu polovinu pomešajte sa gustinom. Zatim sve sipajte u šerpu, da se skuva i zgusne, a potom dodajte čokoladu. Mešajte sve vreme dok se čokolada ne istopi, a onda prekrijte šerpu i stavite sa strane da se smesa ohladi.
Umutite margarin i dodajte šećer u prahu. Nastavite da mutite, da se sjedini, a potom dodajte kašiku po kašiku fila da se sve zajedno sjedini.
Fil podelite na dva dela, 2/3 u jedan deo, a 1/3 u drugi deo.
Koru isecite na pola, zatim sipajte 2/3 fila, a zatim stavite drugi deo kore i poklopite sa nečin teškim da odstoji 2/3 sata u frižideru.
Zatim iseckajte na kocke, uzmite 1/3 fila i premažite bocne ivice, a zatim uvaljate u mlevenu plazmu.
100 g čokolade istopite na pari, a zatim prelijte gornje strane kocke.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Jecine kulinarije.