Поређајте све у ПЕКАЧ и заборавите на шпорет: Савршен недељни ручак, готов сам од себе - печено месо, кромпир и поврће, мирисно, мекано и без знојење за ринглом
Ако сте данас без воље за кување, а опет желите да нахраните целу породицу квалитетно и домаће – овај рецепт је пун погодак.
Све се прави у једном пекачу, без гомиле судова, без стајања крај шпорета – и уз то мирише на бакин ручак и топи се у устима.
Недељни ручак не мора да значи пуно прања, кувања на више рингли и нервозе.
Зато је ручак из рерне у једном пекачу постао прави хит међу женама које желе укусну домаћу храну без стреса и губљења времена.
У овом рецепту имате месо, кромпир, поврће и прелив – све се пече заједно, пушта ароме, запече и претвара се у јело које одушевљава и мале и велике.
САСТОЈЦИ (за 4 особе):
- 500 г свињског или пилећег меса (батак, карабатак, врат, крилца или свињска ребра)
- 6 средњих кромпира
- 2 црвене паприке
- 1 главица црног лука
- 2 шаргарепе
- 3 чена белог лука
- 1 веза першуна или мало свежег тимијана
- Со, бибер, суви зачин, туцана паприка
- 100 мл уља
- 100 мл воде
- 1 кашичица сенфа (опционо)
ПРИПРЕМА:
Исеците месо на комаде, посолите и побиберите.
Кромпир, шаргарепу, паприку и црни лук исеците на крупније комаде.
Све поређајте у велики пекач или ватросталну чинију.
Додајте бели лук у целим ченовима, поспите зачинима по укусу.
Прелијте све мешавином уља, воде и сенфа.
Покријте алу-фолијом и пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 60 минута.
Скините фолију и запеците још 15–20 минута да ухвати златну боју.