Посластица која свима успева: Рецепт Анастасије Ражнатовић за најслађе куглице распаметиће свакога ко их проба
Оно што овај рецепт чини посебно привлачним јесте чињеница да је једноставан, брз и не захтева печење.
Иако је јавности првенствено позната по свом музичком таленту и препознатљивом гласу, Анастасија Ражнатовић – сада Гудељ – показала је да се сјајно сналази и ван сцене, тачније, у кухињи.
Млада певачица, која већ годинама важи за једну од најстилизованијих и најпраћенијих личности са домаће јавне сцене, открила је своју слатку страну и изненадила гледаоце емисије Практична жена једноставним, али савршеним рецептом за домаћи десерт.
Реч је о марципан куглицама – лаганој и брзој посластици која се прави од свега неколико састојака, не захтева дуготрајну припрему, а резултат је права мала експлозија укуса. Овај рецепт идеалан је за све оне који желе да импресионирају госте или укућане, а немају превише времена (ни искуства) за сложене кулинарске подухвате.
Иако признаје да није тип особе која често борави поред шпорета, Анастасија не крије да ужива у припреми слаткиша. Како каже, кување јој је хоби којим се све чешће бави, а овај рецепт је нешто што је у њиховом дому постало омиљена слатка рутина.
Анастасијин рецепт за марципан куглице
Састојци:
200 г сирове смесе марципана
100 г шећера у праху
50 г ситно сецканих пистаћа
200 г беле чоколаде
Припрема:
Марципан прво насецкајте на мање комаде, а затим га виљушком добро изгњечите док не постане потпуно мекан. У добијену смесу додајте шећер у праху и ситно сецкане пистаће, па све добро измешајте док не добијете глатку, уједначену масу.
Влажним рукама обликујте мале куглице жељене величине и пажљиво их уваљајте у претходно отопљену белу чоколаду. Сваку куглицу ставите у папирну корпицу, а по жељи их можете додатно декорисати преосталим пистаћима, јестивим шљокицама или другим декорацијама по укусу.
Куглице оставите да се стегну на собној температури или у фрижидеру, у зависности од тога колико журите.
Посластица која увек успева
Оно што овај рецепт чини посебно привлачним јесте чињеница да је једноставан, брз и не захтева печење. Идеална је опција за тренутке када вам се приједе нешто слатко, али и када желите да припремите ефектну посластицу за изненадне госте. Укус марципана у комбинацији са белом чоколадом и пистаћима даје савршену равнотежу између слатког, орашастог и кремастог, па не чуди што је овај десерт постао хит међу Анастасијиним фановима.
„Не треба вам много да бисте припремили нешто слатко и лепо. Волим када могу да обрадујем своје драге људе нечим што сам сама направила“, рекла је Анастасија у емисији, додајући да често добија похвале за ове куглице, иако не проводи много времена у кухињи.
Ако још нисте пробали, сада је право време да се упустите у припрему овог једноставног, али ефектно укусног десерта који носи печат стила и укуса једне од најпопуларнијих младих певачица данашњице.