Традиционално, а савршено: Колач са кајсијама из Ваљева који је Сузану Манчић прославио међу домаћицама - готов док трепнете
Овај слатки класик, у Сузани познатој изведби, идеалан је за све оне који желе да на брз и једноставан начин обрадују госте – али и себе.
Сезона кајсија је у пуном замаху, а мирис зрелог воћа све чешће се шири из домаћих кухиња. Управо зато је Сузана Манчић, позната као неко ко гаји дубоко поштовање према традиционалним рецептима, одлучила да усред радне недеље унесе дашак домаће чаролије и обрадује себе и своје најмилије неодољивим колачем из срца ваљевског краја.
Реч је о меканом, мирисном колачу са кајсијама, који буди успомене на детињство, летње распусте и породична окупљања под старим орахом. Овај слатки класик, у Сузани познатој изведби, идеалан је за све оне који желе да на брз и једноставан начин обрадују госте – али и себе – десертом који обједињује богатство укуса, сочност домаћег теста и освежавајућу арому свежих кајсија.
Ако желите да на свом столу имате посластицу која спаја једноставност припреме и богатство укуса, Сузанин рецепт за мекани колач са кајсијама биће ваш следећи породични фаворит. Топао, посут шећером у праху и уз шољу домаће кафе – овај колач претвара обичан дан у малу свечаност.
Састојци:
3 јајета,
1 шоља јогурта (180мл),
1 шоља уља
1,5 (2 ако волите слађе) шоља шећера
3 шоље брашна
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
воће по избору, кајсије
Умутите пенасто јаја па додате шећер и мутите заједно. Додајете уље, млеко, па брашно помешано са прашком за пециво.
Сипајте у плех обложен пек папиром, преко поређајте воће. Пеците неких 20 минута на 200 степени, затим још 15-20 мин на 180.
На крају можете посути шећером у праху или сервирати са куглом сладоледа од ваниле.