Poslastica koja svima uspeva: Recept Anastasije Ražnatović za najslađe kuglice raspametiće svakoga ko ih proba
Ono što ovaj recept čini posebno privlačnim jeste činjenica da je jednostavan, brz i ne zahteva pečenje.
Iako je javnosti prvenstveno poznata po svom muzičkom talentu i prepoznatljivom glasu, Anastasija Ražnatović – sada Gudelj – pokazala je da se sjajno snalazi i van scene, tačnije, u kuhinji.
Mlada pevačica, koja već godinama važi za jednu od najstilizovanijih i najpraćenijih ličnosti sa domaće javne scene, otkrila je svoju slatku stranu i iznenadila gledaoce emisije Praktična žena jednostavnim, ali savršenim receptom za domaći desert.
Reč je o marcipan kuglicama – laganoj i brzoj poslastici koja se pravi od svega nekoliko sastojaka, ne zahteva dugotrajnu pripremu, a rezultat je prava mala eksplozija ukusa. Ovaj recept idealan je za sve one koji žele da impresioniraju goste ili ukućane, a nemaju previše vremena (ni iskustva) za složene kulinarske poduhvate.
Iako priznaje da nije tip osobe koja često boravi pored šporeta, Anastasija ne krije da uživa u pripremi slatkiša. Kako kaže, kuvanje joj je hobi kojim se sve češće bavi, a ovaj recept je nešto što je u njihovom domu postalo omiljena slatka rutina.
Anastasijin recept za marcipan kuglice
Sastojci:
200 g sirove smese marcipana
100 g šećera u prahu
50 g sitno seckanih pistaća
200 g bele čokolade
Priprema:
Marcipan prvo naseckajte na manje komade, a zatim ga viljuškom dobro izgnječite dok ne postane potpuno mekan. U dobijenu smesu dodajte šećer u prahu i sitno seckane pistaće, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu masu.
Vlažnim rukama oblikujte male kuglice željene veličine i pažljivo ih uvaljajte u prethodno otopljenu belu čokoladu. Svaku kuglicu stavite u papirnu korpicu, a po želji ih možete dodatno dekorisati preostalim pistaćima, jestivim šljokicama ili drugim dekoracijama po ukusu.
Kuglice ostavite da se stegnu na sobnoj temperaturi ili u frižideru, u zavisnosti od toga koliko žurite.
Poslastica koja uvek uspeva
Ono što ovaj recept čini posebno privlačnim jeste činjenica da je jednostavan, brz i ne zahteva pečenje. Idealna je opcija za trenutke kada vam se prijede nešto slatko, ali i kada želite da pripremite efektnu poslasticu za iznenadne goste. Ukus marcipana u kombinaciji sa belom čokoladom i pistaćima daje savršenu ravnotežu između slatkog, orašastog i kremastog, pa ne čudi što je ovaj desert postao hit među Anastasijinim fanovima.
„Ne treba vam mnogo da biste pripremili nešto slatko i lepo. Volim kada mogu da obradujem svoje drage ljude nečim što sam sama napravila“, rekla je Anastasija u emisiji, dodajući da često dobija pohvale za ove kuglice, iako ne provodi mnogo vremena u kuhinji.
Ako još niste probali, sada je pravo vreme da se upustite u pripremu ovog jednostavnog, ali efektno ukusnog deserta koji nosi pečat stila i ukusa jedne od najpopularnijih mladih pevačica današnjice.