ПОСНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Богат орашасти укус, а за колач су вам потребна САМО три састојка
Ова верзија трационалне баклаве доноси посебан укус захваљујући хрскавим, фино млевеним пистаћима.
04.03.2025.
22:39
Коментари (0)
Баклава са пистаћима је права посластица за љубитеље богатих и ароматичних слаткиша.
Састојци
- 250 г кора за доњи део
- 250 г кора за горњи део
- 200 г згњечених пистаћа
- 250 г растопљеног маргарина
За сируп
- 300 г шећера
- 200 г воде, кувајте је 10-15 минута
- 1 кашика меда
Сваки лист теста премажите истопљеним маргарином, преклопите и ставите у плех. Преко првог слоја теста поспите зњечене пистаће и на врх ставите други слој кора.
Изрежите све на једнаке квадрате и пеците у рерни 40 минута на 180 Ц.
За сируп, отопите шећер с водом у шерпу, додајте мед и кувајте док не добијете шећерни сируп.
Извадите врућу баклаву и одмах је попрскајте сирупом. Сваки квадрат поспите пистаћима и пустите да одстоји 1-2 сата.
Детаљније о начину припреме на видеу Velcheva Јулиа.