POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Bogat orašasti ukus, a za kolač su vam potrebna SAMO tri sastojka
Ova verzija tracionalne baklave donosi poseban ukus zahvaljujući hrskavim, fino mlevenim pistaćima.
04.03.2025.
22:39
Komentari (0)
Baklava sa pistaćima je prava poslastica za ljubitelje bogatih i aromatičnih slatkiša.
Sastojci
- 250 g kora za donji deo
- 250 g kora za gornji deo
- 200 g zgnječenih pistaća
- 250 g rastopljenog margarina
Za sirup
- 300 g šećera
- 200 g vode, kuvajte je 10-15 minuta
- 1 kašika meda
Svaki list testa premažite istopljenim margarinom, preklopite i stavite u pleh. Preko prvog sloja testa pospite znječene pistaće i na vrh stavite drugi sloj kora.
Izrežite sve na jednake kvadrate i pecite u rerni 40 minuta na 180 C.
Za sirup, otopite šećer s vodom u šerpu, dodajte med i kuvajte dok ne dobijete šećerni sirup.
Izvadite vruću baklavu i odmah je poprskajte sirupom. Svaki kvadrat pospite pistaćima i pustite da odstoji 1-2 sata.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Velcheva Julia.