По бакином рецепту: Домаћи ПОСНИ колач од јабука, који подсећа на јесење вечери уз шољу чаја
Комбинација меканог теста, сочних јабука и мирисног цимета чини га савршеним.
Старински колач од јабука један је од оних рецепата који се преносе с генерације на генерацију.
Његов једноставан, али богат укус подсећа на бакин дом, а припрема је врло лака.
Састојци
- 5 већих јабука
- 3 шоље брашна
- 1, 5 шоља шећера
- 1 ванил шећер
- 1 кашика сода бикарбоне
- 1 кашичица цимета
- 1 шоља уља
Јабуке ољуштите и изрендајте на ситно, па томе додајте све остале састојке и лепо промешајте шпатулом док смеса не буде уједначена.
Посуду премажите уљем, поспите мало брашна, а потом излијте смесу.
Песите у већ захрејаној рерни неких 35 минута на 170-180 Ц.
Чачкалицо проверите да ли је колач печен изнутра и по потреби пећи још кратко.
Када је колач готов, премажите га одмах џемом од шљива у мало дебљем слоју, а онда поспите млевеним орасим или плазмом.
Оставите да се прохлади неких сат времена и онда послужите.
Детаљније о начину припреме на видеу Њена_јела.