Постан ЧОКОЛАДНИ колач са џемом по рецепту наших бака - Идеална посластица за ПОСНЕ ДАНЕ, укус ће вас подсетити на дечју безбрижност
Ово је колач који можете спремати на постан, али и мрсан начин. Једнако ћете уживати у оба случаја.
05.03.2025.
11:50
Коментари (0)
Нико неће одолети овој посластици након ручка. Најбоље је што се може похвалити лаком и брзом припремом без захтевних састојака.
Састојци за бисквит:
- 130 г шећера
- 12 кашика брашна
- 250 мл воде
- 3 кашике какао праха
- прашак за пециво
- 5 кашика уља
- 5 кашика џема по избору
За прелив:
- 200 мл воде
- пудинг од чоколаде
- 5 кашика шећера
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 3 кашике уља
Припрема:
Миксером умутите воду и џем, па постепено додајте шећер. Сипајте уље, просејано брашно, какао и прашак за пециво, затим умутите на исти начин.
Излијте у тепсију и пеците на 200 степени 25-30 минута.
Смесу за пудинг од чоколаде помешајте са шећером, па размутите водом.
Испечен бисквит исеците на коске, прелијте филом и пустите да одстоји. Када отопите чоколаду, поновите поступак. Можете додати кокос на врх. Пријатно!