Спремите ПОСНЕ ПИРОШКЕ за доручак - Рецепт за издашно, мекано тесто којем се деца радују од само ТРИ састојка
Рецепт за постан доручак неопходан је већ неколико дана, а овај савршено одговара црквеним правилима.
05.03.2025.
09:12
Коментари (0)
Пирошке су хрскаве споља, али мекане унутрашњости. Можете их филовати по жељи, спремају се лако, а ево на који начин.
Састојци:
- 300 мл млаке воде
- 8 г сувог квасца
- 500 г брашна
- кашичица соли
- кашичица шећера
Припрема:
Измешајте све састојке, умесите тесто и оставите 10 минута да нарасте. Прекријте фолијом.
Поделите на два дела, растањите их и поделите на мање лоптице.
Обликујте их, па оставите 15 минута да нарасту. Развуците их оклагијом и направите ваљке од њих.
Пржите их на угрејаном уљу док не порумене са обе стране. Пријатно!