Почастите се ЧУПАВЦИМА на води - Посластица за љубитеље кокоса одушевљава све који је пробају, готова за МАЊЕ од пола сата
Уз овај рецепт време поста ће пролетети!
05.03.2025.
10:22
Коментари (0)
Чупавци су дефинитивно један од најпопуларнијих колача, а својим мирисом враћају у детињство и сећање на бакину кухињу. У наставку вам представљамо рецепт за њихову посну верзију.
Састојци за бисквит:
- 250 г брашна
- 50 г гриза
- кесица прашка за пециво
- 130 г шећера
- ванилин шећер
- 300 мл воде
- кашичица сирћа
За фил:
- 200 мл воде
- 40 г какао праха
- 130 г шећера
- кокосово брашно
Припрема:
Просејте брашно и гриз, па промешајте са прашком за пециво, ванилин шећером и шећером. Постепено додајте воду и ручно мешајте.
Убаците сирће у смесу, те наставите да мешате. Излијте је у плех обложен папиром за печење и пеците на 200 степени око 20 минута.
За фил промешајте какао, шећер и воду. Кувајте га док се састојци не сједине, затим сачекајте да се охлади.
Бисквит изрежите на коцке, умачите најпре у чоколадни прелив, па у кокос. Пријатно!