Postan ČOKOLADNI kolač sa džemom po receptu naših baka - Idealna poslastica za POSNE DANE, ukus će vas podsetiti na dečju bezbrižnost
Ovo je kolač koji možete spremati na postan, ali i mrsan način. Jednako ćete uživati u oba slučaja.
05.03.2025.
11:50
Komentari (0)
Niko neće odoleti ovoj poslastici nakon ručka. Najbolje je što se može pohvaliti lakom i brzom pripremom bez zahtevnih sastojaka.
Sastojci za biskvit:
- 130 g šećera
- 12 kašika brašna
- 250 ml vode
- 3 kašike kakao praha
- prašak za pecivo
- 5 kašika ulja
- 5 kašika džema po izboru
Za preliv:
- 200 ml vode
- puding od čokolade
- 5 kašika šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Mikserom umutite vodu i džem, pa postepeno dodajte šećer. Sipajte ulje, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, zatim umutite na isti način.
Izlijte u tepsiju i pecite na 200 stepeni 25-30 minuta.
Smesu za puding od čokolade pomešajte sa šećerom, pa razmutite vodom.
Ispečen biskvit isecite na koske, prelijte filom i pustite da odstoji. Kada otopite čokoladu, ponovite postupak. Možete dodati kokos na vrh. Prijatno!