ПРАВИ ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Ако имате 2 јабуке и јогурт, направите овај предиван и брз колач који ће одушевити ваше непце
Захваљујући јогурту, тесто остаје мекано и сочно, док јабуке дају освежавајућу слаткоћу и фину арому.
Колач са две јабуке и јогуртом једноставна је, али укусна посластица која се брзо припрема и увек успева.
Овај колач је савршен за доручак, ужину уз кафу или лагани десерт након оброка.
Састојци
- 4 јајета
- 130 г шећера
- 1 кесица ванил шећера
- Корица једног лимуна
- 50 мл уља
- 380 г јогурта
- 300 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 јабуке
- Листићи бадема
- Сок од пола лимуна
Пеците у загрејаној рерни на 180 Ц на 30 минута.
Умутите јаја, шечер и ванил шећер, док се смеса не сједини. Затим, изрендајте лимун и додајте уље, јогурт и наставите са мућењем.
У смесу просејте брашно, додајте прашак за пециво и ручно добро помешајте, а затим миксером наставите да мутите док смеса не постане глатка.
Ољуштите јабуке и исеците на комадиће. У посуду их помешајте са исцеђеним лимуновим соком и промешајте.
Плех премажите маргарином, а затим обложите папиром за печење.
Прелијте равномерно смесу да прекријете дно, а затим ређајте јабуке и додајте листиће бадема. Поновите поступак и спремно је за печење.
Поспите шећер у праху преко и спремно је за послужење.
Детаљније о начину припреме на видеу Уради Сама- Идеје за креативце.