Преукусна пита с копривом обара с ногу: Топи се у устима, сви траже још
Постаје омиљена свима који је пробају.
08.08.2025.
14:07
Коментари (0)
Ова пита је преукусна и никога не оставља равнодушним.
Наравно, можете да је правите и са спанаћем, блитвом, па и са раштаном, али са копривом је она права.
Састојци и количина:
коре за питу - 500 г
коприва, кувана - 100 г
печурке, свеже или мариниране - 200 г
црни лук - 2 главице
соја у гранулама - 50 г
кромпир - 100 г
уље - 100 мл
со и бибер - по укусу
Начин припреме:
На мало уља пропржите црни лук, додајте рендане печурке и соју претходно потопљену у води. Пржите још мало, убаците рендани кромпир и ситно сецкану коприву. Масу пржите још пет минута, зачините, па нафилујте коре.
Умотајте их произвољно и пеците 30-40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Сервирајте као топло предјело или као лаку вечеру.