Preukusna pita s koprivom obara s nogu: Topi se u ustima, svi traže još
Postaje omiljena svima koji je probaju.
08.08.2025.
14:07
Komentari (0)
Ova pita je preukusna i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Naravno, možete da je pravite i sa spanaćem, blitvom, pa i sa raštanom, ali sa koprivom je ona prava.
Sastojci i količina:
kore za pitu - 500 g
kopriva, kuvana - 100 g
pečurke, sveže ili marinirane - 200 g
crni luk - 2 glavice
soja u granulama - 50 g
krompir - 100 g
ulje - 100 ml
so i biber - po ukusu
Način pripreme:
Na malo ulja propržite crni luk, dodajte rendane pečurke i soju prethodno potopljenu u vodi. Pržite još malo, ubacite rendani krompir i sitno seckanu koprivu. Masu pržite još pet minuta, začinite, pa nafilujte kore.
Umotajte ih proizvoljno i pecite 30-40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Servirajte kao toplo predjelo ili kao laku večeru.