Преукусна проја за коју ће вам сви тражити рецепт - Савршена ако желите да спремите БРЗО јело, топи се у устима
Омиљена храна многих домаћица која се одликује богатством укуса.
17.02.2025.
09:53
Коментари (0)
Проја је неизоставни део многих трпеза на нашим просторима. Пронашли смо рецепт за танку проју лаку за спремање, а у наставку вам представљамо поступак припреме.
Састојци:
- 2 јаја
- једна чаша киселог млека или јогурта
- једна чаша млаке воде
- пола чаше уља
- једна кришка сира по жељи
- половина паковања прашка за пециво
- шест кашика кукурузног брашна
- шест кашика белог брашна
- со по укусу
Припрема меканих проја:
У великој посуди умутите два јаја. Сипајте кисело млеко или јогурт и млаку воду. Потом додајте остатак састојака, осим сира. Њега изредајте, ставите у смесу и све добро умешајте.
Уколико желите танку проју, идеално би било да излијете смесу у плех димензија 20×30 цм. Претходно га премажите уљем и обложите папиром за печење.
Препоручује се печење 20 минута на температури од 200 степени. Уколико имате јачу рерну, пеците док проја не добије златно-жуту боју и постане хрскава. Уживајте!