Рецепт за мекике готове за 10 МИНУТА - Састојке ВЕЋ ИМАТЕ код куће, а њиховом укусу нико не може одолети
Мекике су згодне за послуживање уз дечји доручак или као додатак вечери за неочекиване госте.
Потребно је само неколико минута за спремање овог издашног пецива, а рецепт ће вас одушевити својом једноставношћу.
Састојци:
- 500 мл млека
- квасац
- прашак за пециво
- четири јајета
- кашика соли
- 200 мл јогурта
- 400 г брашна
Припрема овог кулинарског класика:
Помештајте све састојке и замесите их тако да тесто не буде тврдо. У претходно уљем намазану посуду ставите припремљену смесу. Тесто прекријте најлон фолијом након што један део премажете уљем, како се не би лепило за најлон. Овако спремљено тесто може стајати и до седам дана у фрижидеру.
Када пожелите да га искористите, извадите тесто из фрижидера и рукама направите мекике. То најделотворније можете урадити равлачењем теста на танке корице.
Тигањ у ком ћете пржити своје мекике науљите и сачекајте неколико минута да се загреје. Преостало тесто можете вратити у фрижидер и поновити поступак када будете желели. Мекике послужите са додацима по жељи. Пријатно!