Пилетина и кромпир на ПОТПУНО ДРУГАЧИЈИ начин - Рецепт по ком ћете бити упамћени, а ЈЕДАН САСТОЈАК даје посебну арому
Овај рецепт ће вас оборити са ногу и пожелећете да га спремате чешће.
Спремање класичног недељног ручка који подразумева запечену пилетину и кромпир уме да досади. Ипак, доносимо другачији начин припреме препознатљивог двојца који ће вам поново пробудити љубав према овој комбинацији укуса.
Састојци:
- три парчета пилећих груди
- три кромпира
- једна главица црног лука
- 200 мл павлаке за кување
- 2 јаја
- једна кашичица карија
- комад Гауда сира средње величине
- један парадајз
- маслиново уље
- мало соли и црног бибера
Припрема:
Исеците лук на ситне комадиће и ставите у тигањ преливен маслиновим уљем. Тигањ се препоручује за коришћење због лакшег вађења јела. У међувремену исеците три кромпира на листиће и додајте луку, а затим посолите и побиберите. Поново прелијте маслиновим уљем, са врха.
Пилеће груди исеците на коцке, затим их посолите и лаганим покретима побиберите. Ручно помешајте комадиће како бисте месо што боље зачинили. Потом га додајте преко лука и кромпира.
Два јаја разбијте у посебној посуди и помешајте са 200 мл павлаке за кување. Додајте прстохват соли и кашичицу карија. Добијеном смесом прелијте месо и поврће који су у тигању.
Цео горњи део тигања прекријте алуминијумском фолијом и ставите да се пече у рерни 40 минута на 200 степени.
Парадајз исеците на кришке, а затим изрендајте Гауда сир. Када се јело испече, сир распоредите преко њега. Затим, преко сира у круг сложите кришке парадајза. Посолите и вратите у рерну на још 10 минута. Уколико желите, добијено јело можете прекрити комадићима младог лука. Пријатно!