Preukusna proja za koju će vam svi tražiti recept - Savršena ako želite da spremite BRZO jelo, topi se u ustima
Omiljena hrana mnogih domaćica koja se odlikuje bogatstvom ukusa.
Proja je neizostavni deo mnogih trpeza na našim prostorima. Pronašli smo recept za tanku proju laku za spremanje, a u nastavku vam predstavljamo postupak pripreme.
Sastojci:
- 2 jaja
- jedna čaša kiselog mleka ili jogurta
- jedna čaša mlake vode
- pola čaše ulja
- jedna kriška sira po želji
- polovina pakovanja praška za pecivo
- šest kašika kukuruznog brašna
- šest kašika belog brašna
- so po ukusu
Priprema mekanih proja:
U velikoj posudi umutite dva jaja. Sipajte kiselo mleko ili jogurt i mlaku vodu. Potom dodajte ostatak sastojaka, osim sira. Njega izredajte, stavite u smesu i sve dobro umešajte.
Ukoliko želite tanku proju, idealno bi bilo da izlijete smesu u pleh dimenzija 20×30 cm. Prethodno ga premažite uljem i obložite papirom za pečenje.
Preporučuje se pečenje 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Ukoliko imate jaču rernu, pecite dok proja ne dobije zlatno-žutu boju i postane hrskava. Uživajte!