ПРИРОДНИ ЛЕК за ублажавање ГОРУШИЦЕ - Примените ове савете и осетите трајно олакшање, без неугодних последица
Овим ћете се врло лако решити непријатности.
Горушица или жгаравица је изузетно озбиљно стање које, све чешће, погађа савременог човека. Није уско везана за пол и старосну доб.
Манифестује се непријатним осећајем у желуцу, попут пецкања или жарења. Када се шири до једњака, то изазива посебну непријатност која се дуго не повлачи.
Жгаравица је враћање киселине, односно желудачног садржаја у једњак. До њега доводи слабљење функције доњег сфинктера једњака. Сфинктер или затварач је заправо мишић који затвара једњак на месту где он улази у желудац.
Није неуобичајено да се јави бол и жарење на подручју желуца, са све неконтролисаним подригивањем. Ово стање је чест проблем трудница.
Природним леком за горушицу сматра се јабуково сирће. Оно разређује желудачну киселину, а витамини и минерали из овог једињења стварају окружење које штити од бактерија.
Помешајте кашику сирћета са 2 дл воде, па пијте ујутру на празан стомак. Такође, није лоше конзумирати га током оброка.
Напомена: Горушица може бити симптом озбиљнијих здравствених стања. Уколико вам се учини да дуго не пролази или је бол продоран, посаветујте се са лекаром.
Србија Данас/Стил/Пренела С.П.