PRIRODNI LEK za ublažavanje GORUŠICE - Primenite ove savete i osetite trajno olakšanje, bez neugodnih posledica
Ovim ćete se vrlo lako rešiti neprijatnosti.
Gorušica ili žgaravica je izuzetno ozbiljno stanje koje, sve češće, pogađa savremenog čoveka. Nije usko vezana za pol i starosnu dob.
Manifestuje se neprijatnim osećajem u želucu, poput peckanja ili žarenja. Kada se širi do jednjaka, to izaziva posebnu neprijatnost koja se dugo ne povlači.
Žgaravica je vraćanje kiseline, odnosno želudačnog sadržaja u jednjak. Do njega dovodi slabljenje funkcije donjeg sfinktera jednjaka. Sfinkter ili zatvarač je zapravo mišić koji zatvara jednjak na mestu gde on ulazi u želudac.
Nije neuobičajeno da se javi bol i žarenje na području želuca, sa sve nekontrolisanim podrigivanjem. Ovo stanje je čest problem trudnica.
Prirodnim lekom za gorušicu smatra se jabukovo sirće. Ono razređuje želudačnu kiselinu, a vitamini i minerali iz ovog jedinjenja stvaraju okruženje koje štiti od bakterija.
Pomešajte kašiku sirćeta sa 2 dl vode, pa pijte ujutru na prazan stomak. Takođe, nije loše konzumirati ga tokom obroka.
Napomena: Gorušica može biti simptom ozbiljnijih zdravstvenih stanja. Ukoliko vam se učini da dugo ne prolazi ili je bol prodoran, posavetujte se sa lekarom.
Srbija Danas/Stil/Prenela S.P.